...Η Φύση δεν κάνει τίποτα χωρίς λόγο....

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Η ομάδα έχει σκοπό, να προσεγγίσει τον κόσμο του φυτικού βασιλείου, με σκοπό να δείξει όλες τις πλευρές του άγνωστου αυτού κόσμου που υπάρχει ακριβώς δίπλα μας, με έναν αόρατο και ταυτόχρονα μαγικό τρόπο. Καλή περιήγηση. Υ.Γ Ευχαριστούμε τους ερευνητές Γρηγόρη Τσουκαλά και Κωνσταντίνα Αξιώτη για την καθοδήγησή τους στην «άλλη πλευρά» ( μαγική, αθέατη, ιστορική), των φυτών.

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

ΜΠΑΚΟΠΑ ΜΟΝΙΕΡΙ (ΜΠΡΑΧΜΙ)

      

 

         Οι ιδιότητες και τα οφέλη του Bacopa Monnieri | Κηπουρική

 

 

Αναπτύσσεται συνήθως σε ελώδεις περιοχές σε όλη την Ινδία , το Νεπάλ , τη Σρι Λάνκα , την Κίνα , το Πακιστάν , την Ταϊβάν , το Βιετνάμ , την τροπική και νότια Αφρική , στη Μαδαγασκάρη , στην Αυστραλία , στην Καραϊβική, καθώς και στη Μέση και Νότια Αμερική. Βρίσκεται επίσης στη Φλόριντα , το Τέξας και τη Χαβάη .

Ιδιότητες : Μειώνει το άγχος και το στρες καθώς μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης. Εξουδετερώνει τις επιδράσεις του στρες ρυθμίζοντας ορμόνες που εμπλέκονται. Είναι γνωστό ότι βοηθάει στην μείωση των συμπτωμάτων της νόσου του αλτσχάιμερ και βοηθά στην εκ νέου κατασκευή των εγκεφαλικών ιστών. Βοηθά στην ενίσχυση της μνήμης έχει θετική επίδραση στο τμήμα του εγκεφάλου του ιππόκαμπου που είναι υπεύθυνο για την νοημοσύνη την συγκέντρωση και την μνήμη. Βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος λόγω ότι έχει πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά μαζί με αντιοξειδωτικές ενώσειςς που συμβάλλουν στην αύξηση του χρόνου αντίδρασης του συστήματος σε διάφορες ασθένειες. Ανακουφίζει την αρθρίτιδα και ουρική αρθρίτιδα όπως και άλλες φλεγμονώδεις καταστάσεις . Καταπραΰνει τα γαστρικά έλκη και θεραπεύει το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Τέλος είναι γνωστό για τη ρύθμιση των επιπέδων του Ζαχάρου στο αίμα.

Δραστικά συστατικά : σαπωνίνες γνωστοί ως bacosides , άγλυκο μονάδες, βακοζίτες πού περιλαμβάνουν μια οικογένεια 12 γνωστών αναλόγων . Εντοπίστηκαν και άλλες σαπωνίνες που ονομάζονται bacopasides .Τα αλκαλοειδή brahmine, nicotine και herpestine έχουν καταχωριστεί μαζί με D-μαννιτόλη , apigenin, ιδιοσιπονίνη, monnierasides I – III, cucurbitacin και plantainoside B.

Τρόπος χρήσης : Διαλύουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνης Brahmi σε νερό ή χυμό ή smoothie.

Aνεπιθύμητες ενέργειες : Έχουν αναφερθεί αυξημένες κινήσεις του εντέρου, κράμπες στο στομάχι, ναυτία.

Να συμβουλεύεστε πρώτα τον θεράποντα ιατρό σας για προβλήματα υγείας.
Οι πληροφορίες που δίδονται για τα βότανα και τις ιδιότητες τους έχουν προέλθει από εμπειρικά δεδομένα , βιβλία, συγγράμματα και έρευνες βοτανολογίας.