...Η Φύση δεν κάνει τίποτα χωρίς λόγο....

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Η ομάδα έχει σκοπό, να προσεγγίσει τον κόσμο του φυτικού βασιλείου, με σκοπό να δείξει όλες τις πλευρές του άγνωστου αυτού κόσμου που υπάρχει ακριβώς δίπλα μας, με έναν αόρατο και ταυτόχρονα μαγικό τρόπο. Καλή περιήγηση. Υ.Γ Ευχαριστούμε τους ερευνητές Γρηγόρη Τσουκαλά και Κωνσταντίνα Αξιώτη για την καθοδήγησή τους στην «άλλη πλευρά» ( μαγική, αθέατη, ιστορική), των φυτών.

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

ΦΥΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΡΥΦΟΥ

 

Μαγικές ιδιότητες των πανσέδων

Σύμφωνα με την αρχαία γλώσσα των λουλουδιών, πανσέδεςπροκαλούν γαλήνη και ηρεμία. Προφανώς, δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί άνθρωποι αποκαλούν αυτό το λουλούδι το "λουλούδι των νεκρών ψυχών". Τα μέρη όπου φύτρωσαν οι πανσέδες θεωρούνταν από καιρό στις δυτικές χώρες καταφύγιο για την ψυχή του νεκρού. Αυτή η γνώμη διαδόθηκε στη συνέχεια στη Ρωσία. Ως εκ τούτου, άρχισαν να τα καλλιεργούν κυρίως σε νεκροταφεία. Σύμφωνα με τη ρωσική λαϊκή πεποίθηση, αν θέλετε να βρέξει, επιλέξτε ένα μάτσο πανσέδες μια ζεστή ηλιόλουστη μέρα και βάλτε τους στο νερό.Το βράδυ ή την επόμενη μέρα, σίγουρα θα βρέξει.

Οι μαγικές ιδιότητες του πεύκου

Η Pine αγαπά τους ανθρώπους και τους εύχεται καλά. Επιπλέον, αυτό το δέντρο αισθάνεται πολύ διακριτικά το κακό που συσσωρεύεται και ρίχνει όλη του τη δύναμη για να το διαλύσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα πεύκα επιβιώνουν με μεγάλη δυσκολία στις πόλεις - υπάρχει πάρα πολύ κακή ενέργεια εκεί, και αυτό το δέντρο πάντα «παίρνει φωτιά στον εαυτό του». Αν έχετε τη δυνατότητα, επιλέξτε πάντα πεύκο. Σανίδες από πεύκο, τα έπιπλα από πεύκο (ακόμη και τυχαία φτιαγμένα σε εργοστάσιο) θα είναι πάντα μια καλή άμυνα ενάντια στις κακές δυνάμεις. Και τα κλαδιά πεύκου με κώνους θα πρέπει να διακοσμούν κάθε σπίτι, ειδικά εκείνη την εποχή του χρόνου που η νύχτα είναι μεγαλύτερη από την ημέρα και ο εξασθενημένος χειμωνιάτικος ήλιος δεν έχει χρόνο να διώξει τα πλάσματα του σκότους από τις ανθρώπινες κατοικίες. Το πεύκο προστατεύει ιδιαίτερα τα Λιοντάρια.

Razluchnik κρίνο της κοιλάδας

Το Lily of the Valley είναι ο φύλακας της πίστης και της αγνότητας, αλλά σε κακά χέρια μπορεί να γίνει εραστής. Αυτά τα λουλούδια δεν μπορούν να συλλεχθούν, να αγοραστούν ή να δοθούν την παραμονή της νέας σελήνης, όταν το άρωμά τους, σύμφωνα με το μύθο, ξυπνά τον πόθο και ρίχνει τις γυναίκες στην αγκαλιά της αμαρτίας. Τα μούρα Lily of the Valley, που χρησιμοποιούνται από έναν εγχώριο μάγο, μπορούν να τον κάνουν θύμα πλασμάτων από τον λεπτό κόσμο, που θέλουν να κυριαρχήσουν στη θέληση κάποιου. Τα λουλούδια του κρίνου της κοιλάδας, μαδημένα το πρωί με πανσέληνο, αντιθέτως, συμβάλλουν σε υψηλή ρομαντική αγάπηκάνει την απώλεια της παρθενίας λιγότερο επώδυνη. Πιστεύεται ότι ένας άντρας γίνεται πιο ευγενικός και προσεκτικός, και μια γυναίκα πιο παθιασμένη, αν υπάρχει ένα μάτσο κρίνα της κοιλάδας στην κορυφή του κρεβατιού, που συλλέγονται κατά τη διάρκεια του φεγγαριού που μεγαλώνει.

μαγικά φυτά. Σπαθόχορτο

Ο Sedge (ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το περίφημο "gap-grass" είναι παρόμοιο με αυτό το ελώδη φυτό) προστατεύει από τα ξόρκια αγάπης και αγάπης. Εάν αρχίσετε να υποψιάζεστε ότι προσπαθούν να σας μαγέψουν, σκορπίστε φρέσκο ​​φασκόμηλο στο πάτωμα (και φροντίστε να το βάλετε στο κρεβάτι) στο σπίτι. Ρίζα σπαθί, που κουβαλάς μαζί σου, - καλή προστασίααπό ακάθαρτες σκέψεις εκ μέρους του ισχυρότερου φύλου. Τα λουλούδια, από την άλλη πλευρά, βοηθούν να διώξουν την εμμονή με την αγάπη, δείχνοντας τον εκλεκτό όπως είναι πραγματικά.

Οι μαγικές ιδιότητες της τσουκνίδας

Τοποθετούνταν τσουκνίδες κάτω από τις σόλες των παπουτσιών ή τις μπότες του μαγεμένου, έτσι ώστε τα κακά πνεύματα να μην μπορούν να τον σύρουν μέσα κάτω κόσμος. Λέγεται ότι η τσουκνίδα του φθινοπώρου μπορεί να ονομάσει το όνομα ενός εχθρού που συνωμοτεί εναντίον σας. Για να το κάνετε αυτό, στα τέλη του φθινοπώρου, θα πρέπει να βρείτε πυκνά τσουκνίδες που έχουν χάσει τον καλοκαιρινό τους «θυμό» και να τρέξετε μια απροστάτευτη παλάμη κατά μήκος των στελεχών της από κάτω προς τα πάνω, αναφέροντας άτομα που μπορεί να σας εύχονται κακό. Όταν αναφέρετε το όνομα του ο εχθρός, θα σου κάψει το χέρι. Προϋπόθεση για το πείραμα θα πρέπει να είναι ο προκαταρκτικός «έλεγχος» της τσουκνίδας. Αναγκάστε τον εαυτό σας να σκεφτεί κάτι ευχάριστο, στη χειρότερη, τραγουδήστε ένα τραγούδι στον εαυτό σας. Εάν, ταξινομώντας την τσουκνίδα, δεν αισθάνεστε κάψιμο, τότε ο θάμνος είναι ήδη τόσο σοφός και ήρεμος που μπορεί να δώσει συμβουλές.

Οι μαγικές ιδιότητες του σκόρδου

Προστατεύει από τους βρικόλακες και άλλους απόκοσμους θηρευτές. Τα άνθη αυτού του φυτού είναι ιδιαίτερα καλά. Μερικές φορές ένα μπουκέτο αρκεί για να αφαιρέσει την άδικα επιβληθείσα ζημιά. Τα λουλούδια σκόρδου και ορισμένα ξόρκια αγάπης αφαιρούνται (ιδίως αυτά που ξυπνούν τη λαγνεία και την επιθυμία σε ένα άτομο να κατέχει αμέσως και με κάθε κόστος αυτόν που έκανε το ξόρκι). Ένα στεφάνι από υφαντό σκόρδο στις πόρτες και τα παράθυρα δεν θα επιτρέψει σε απρόσκλητους «καλεσμένους» από τον λεπτό κόσμο να μπουν στο σπίτι. Οι Ισπανοί πιστεύουν ότι το στιφάδο σκόρδου θα δείχνει ένα ζηλιάρη άτομο - θα μυρίζει πολλές φορές πιο δυνατά από άλλους που έχουν δοκιμάσει το ίδιο πιάτο. Ο χυμός σκόρδου δεν θα επιτρέψει στον φύλακα να αποκοιμηθεί στο πόστο, ακόμα κι αν προσπαθήσουν να τον «μαγέψουν» (γι' αυτό και το σκόρδο συμπεριλαμβάνεται παραδοσιακά στο μενού των φρουρών). Και, μεταξύ άλλων, αυτό το λαχανικό είναι εξαιρετικά χρήσιμο.

Οι μαγικές ιδιότητες της ελάτης

Σε μερικές χώρες Δυτική Ευρώπηπίστευαν ευρέως ότι η ερυθρελάτη έχει την ικανότητα να φέρει καλή τύχη σε κυνηγούς και ψαράδες. Ως εκ τούτου, πολύ συχνά, πηγαίνοντας για άλλη μια λεία στο δάσος, οι άντρες γέμιζαν τις τσέπες τους με κώνους ελάτου που είχαν μαδήσει από ένα δέντρο πριν ξημερώσει. Επιπλέον, υπήρχε η άποψη ότι κουκουνάρι, θαμμένο στην αυλή του σπιτιού ή στον κήπο, θα σώσει τον κυνηγό από τα κυνηγετικά ατυχήματα και τον άγριο θάνατο από την επίθεση ενός άγριου θηρίου. Φρεσκοκομμένα κλαδιά μιας ελάτης χρησιμοποιήθηκαν επίσης από τους θεραπευτές στη θεραπευτική τους πρακτική. βελόνες ελάτηςθεράπευσε ασθένειες που σχετίζονται με βλάβες στις αρθρώσεις, ρευματισμούς και πόνο στα οστά και τους μύες. Γύρω από το σπίτι του αρρώστου, κάτω από τα παράθυρα και πίσω από την πόρτα, απλώνονταν πατούσες ελάτης και μιλούσαν την αρρώστια.

https://optolov.ru